×

17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților

 

Dragi studenți, Astăzi e despre Voi!
Ziua Internaţională a Studenţilor este sărbătorită în fiecare an pe 17 noiembrie şi a fost declarată sărbătoare oficială încă din anul 1941. În acel an, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi şi un profesor au fost executaţi fără proces, iar alţi peste 1200 de studenţi au fost trimişi în lagăre de concentrare. De aici învățăm, că studenții sunt un model de curaj și demnitate.
 
Pe această cale, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului vă urează multă sănătate, fericire și momentele frumoase din vremea studenției să vi se întipărească în memorie pentru toată viața. Voi sunteţi viitorul țării, o forţă progresivă a societăţii, o elită intelectuală emergentă şi un factor de progres. Fie ca viața voastră să devină o cale interesantă către nou, speranțe, fericire și dragoste.
 
De asemenea, aducem la cunoștință că DGPDC are în evidență 144 de elevi și studenți, rămași temporar fără ocrotire părintească, care își continua studiile în diferite instituții de învățământ. Conform ultimelor date, 38 dintre ei își fac studiile de licență, iar 3-studiile de masterat.
 
La mulți ani, dragi studenți!
DISTRIBUIE