×

20 iunie – Ziua Mondială a Refugiaților

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, marcăm:  Ziua Mondială a Refugiaților. Ziua Mondială a Refugiaților este o zi internațională, celebrată pe 20 iunie, în fiecare an. Acest eveniment internațional onorează curajul, puterea și determinarea femeilor, bărbaților și copiilor care sunt obligați să fugă din patria lor sub amenințarea persecuției, conflictelor și a violenței.

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului în aceste timpuri critice a fost alături de copii refugiați din Ucraina, oferindu-le sprijin, servicii specializate, adăpost, alimente și produse de primă necesitate,  încredere și speranță.

Această zi aruncă o lumină asupra drepturilor, nevoilor şi aspiraţiilor refugiaţilor, contribuind la mobilizarea voinţei politice şi resurselor astfel încât refugiaţii să poată nu numai să supravieţuiască, ci şi să prospere. În vreme ce este important să protejăm şi să îmbunătăţim viaţa refugiaţilor în fiecare zi, zile internaţionale precum Ziua mondială a refugiatului ajută la concentrarea atenţiei globale asupra situaţiei celor care fug din faţa conflictelor sau de persecuţie.

DISTRIBUIE