×

S-a desfășurat ce-a de-a III-a ședință online de lucru în vederea elaborării planului de acțiuni privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025

Astăzi, 31 martie 2021, în cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului s-a desfășurat a III-a ședință online de lucru în vederea elaborării planului de acțiuni privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025.

La ședință au participat șeful interimar al Direcției, Sergiu Oceretnîi, angajații DGPDC și expertul, Sergiu Ostaf contractat UNICEF, care a oferit sugestii, propuneri și ghidare în procesul de elaborarea a planului de acțiuni.

În cadrul ședinței s-au purtat discuții referitor la obiectivul 1 din planul de acțiuni – prevenirea și combaterea violenței, exploatării și traficului de copii în toate mediile și obiectivul 2 – revenirea și combaterea excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile/subreprezentate.

Totodată, au fost abordate propunerile șefilor și managerilor de servicii privind includerea acțiunilor în planul strategic.

La fel, au fost distribuite pentru studiu fișierele pentru obiectivul 3 și 4, care vor fi studiate până la următoarea ședință din data de 6 aprilie 2021.

Planul de acțiuni se elaborează în baza deciziei nr. 11/18 din 16.07.2020 a Consiliului municipal Chișinău cu privire la aprobarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025 și va conține: obiective specifice (preluate din Strategia aprobată); acțiuni/măsuri (preluate din Strategia aprobată); activități de realizare; indicatori de monitorizare (la obiective, acțiuni/măsuri); costuri de implementare (buget); termen de realizare; instituția responsabilă (organizațiile partenere).

DISTRIBUIE