×

7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca crearea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Pandemia cu noul coronavirus reprezintă criza globală de sănătate definitorie pentru timpurile noastre și una din cele mai mari provocări la nivel mondial. De la apariția sa la sfârșitul anului trecut, virusul s-a răspândit pe toate continentele.

În anul 2021 tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”, în acest sens Primăria municipiului Chișinău împreună cu Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate a CMC a inițiat campania de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate” în cadrul proiectului Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți.

Scopul campaniei este de a informa populația municipiului Chișinău privind măsurile de protecție împotriva COVID-19 și promovarea responsabilității colective pentru a reduce riscul de infectare și efectele negative ale COVID-19.

Ziua Mondială a Sănătății este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate la nivel mondial marcate de OMS, împreună cu Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua Mondială a Malariei, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială de combatere a SIDA, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge și Ziua Mondială a Hepatitei.

DISTRIBUIE