×

Conducerea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, alături de viceprimarul municipiului Chișinău, doamna Angela Cutasevici, au avut o întrevedere cu coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova, Selda Özdenoğlu

   La data de 30 noiembrie 2021, conducerea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, alături de viceprimarul municipiului Chișinău, doamna Angela Cutasevici, au avut o întrevedere cu coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova, Selda Özdenoğlu.
   Prezenta întrevedere a avut drept scop sumarizarea activităților comune de cooperare în plan strategic și setarea unor priorități de colaborare pentru perspectiva imediată.
   Viceprimarul a mulțumit partenerilor turci pentru suportul acordat în renovarea Centrului multifuncțional pentru copii „Creativ ”, dar și pentru susținerea tuturor ideilor de proiecte. Dumneaei a menționat că în sistem sunt aproximativ 28 de centre dedicate copiilor și una dintre priorități este îmbunătățirea rețelei acestora.
   De asemenea, doamna viceprimar a venit cu propunerea ca asistenții parentali profesioniști, acești oameni care dau o șansă la o viață de familie copiilor lipsiți de o asemenea bucurie, să aibă parte de suport pentru organizarea de vacanțe în Turcia, împreună cu copilul de care au grijă. Este extrem de importantă recuperarea lor fizică și morală.
   Șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, domnul Sergiu Oceretnîi, a mulțumit pentru adevărata bijuterie – Centrul multifuncțional pentru copii „Creativ ”. Acest centru a prins viață datorită modului profesionist în care au fost coordonate activităţile dintre DGPDC și TIKA.
   În acest sens, coordonatoarea Selda Özdenoğlu a transmis mulțumiri angajaților din DGPDC și a menționat că partenerii TIKA au datoria de a fi lângă prietenii din Republica Moldova și că este mândră că se depune efort împreună pentru securitatea socială, îndeosebi protecția copiilor.
Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA) a fost create în 1992 ca parte component a Guvernului Turciei. Ajutorul TIKA este acordat Republicii Moldova sub forma de proiecte și programe care sunt orientate spre susținere dezvoltării economice, sociale și culturale durabile.
 
DISTRIBUIE