×

5 aprilie – Ziua Internaţională a Conştiinţei

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 5 aprilie, marcăm: Ziua Internaţională a Conştiinţei. Această zi este sărbătorită în fiecare an pe 5 aprilie, iar prima Zi internațională a conștiinței a fost sărbătorită în 2020. Ziua este desemnată în cinstea luptei pentru „Promovarea culturii păcii cu dragoste și conștiință” în întreaga lume. Aceste sentimente trebuie cultivate mai ales în inimile copilașilor.
Valorile de bază care stau la baza acestei zile includ pacea, toleranța, înțelegerea, solidaritatea și incluziunea.
Ziua Internațională a Conștiinței insistă asupra comunității globale să aibă o credință fermă în coexistență, acceptarea diferitelor culturi, diversitate și sortiment cultural. Liderii globali ai platformei ONU sunt de acord că pacea și stabilitatea în lume nu pot fi atinse fără promovarea armoniei interculturale.
Psihologii mărturisesc, de asemenea, că ființele umane sunt foarte influențate de gânduri și sentimente. Aceste gânduri sunt guvernate de conștiință.
Este obligația noastră globală să ajutăm fiecare țară să dezvolte și să atingă pacea. Această zi este sărbătorită pentru a evidenția importanța conștiinței și rolul conștiinței în a împiedica oamenii să facă rău altora. Ziua Internațională a Conștiinței este sărbătorită pentru a evidenția faptul că toată lumea are respect de sine și dreptul de a trăi în pace.

DISTRIBUIE