×

Activitate organizată cu prilejul aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului a dat start Festivalului „Te salut, Chișinău!”, Ediția I, cu o activitate cultural-artistică consacrată marcării a 585 ani a orașului Chișinău.
Activitatea desfășurată în scuarul Teatrului „Ion Creangă”, a adunat copii din centrele comunitare pentru copii și tineri, dar și alte servicii sociale.
Evenimentul a inițiat cu vernisajul expoziției de desene a beneficiarilor care frecventează centrele comunitare pentru copii și tineri, ulterior au fost prezentate 5 master class-uri, unde copiii au avut posibilitatea să facă cunoștință cu noi tehnici de lucru: origami, quilling, biser, desen și aplicație.
Șeful DGPDC, Sergiu Oceretnîi, a ținut să sublinieze despre organizarea Festivalului „Te salut, Chișinău”, care se desfășoară în perioada 14-17 iulie, eveniment dedicat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și a decernat diplome participanților la activități.
Activitatea a inclus și un program artistic, la care au evoluat copiii din serviciile sociale ale DGPDC, dar și alți artiști: Lilia Focșa, Ricky Ardezianu, Doinița Gherman și Maria Stoianov.
Evenimentul este organizat de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului sub egida Primăriei municipiului Chișinău.
DISTRIBUIE