×

Activități pentru copii în vacanța de vară

În vacanța de vară copiii își doresc să lenevească, să se bucure de timp liber, fără program. Corect și legitim. Părinții pe de altă parte, vor să le împartă timpul între activități interesante, timp cu bunicii sau cu prietenii, să învețe ceva nou, să meargă în tabere, să țină sub control ecranele care le-au invadat viața în ultima perioadă.
Vara este pentru părinți o adevărată olimpiadă de sporturi, cu salturi între oraș și casa bunicilor, cu medierea telefonică pentru aplanarea neînțelegerilor, cu sprinturi între concedii, zile libere și stat pe rând acasă cu copiii și maratonul permanent al planificării următoarei săptămâni.
În acest context, DGPDC vă oferă câteva sfaturi pentru utilizarea productivă a timpului liber:
– Vizionează videoclipuri educative pe Youtube – În loc să pierzi timpul pe internet, mai bine urmărești canale care te ajută în dezvoltare. Poți urmări canale de fizică, istorie, chimie, astronomie, biologie și multe altele. De asemenea, poți urmări documentare. Există mii de documentare de înaltă calitate și gratuite.
– Învață o limbă nouă – Păstrează-ți mintea activă învățând o nouă limbă. Aplicații precum Duolingo și Babbel îți pot fi de folos.
– Îmbunătățește-ți condiția fizică – Tot acest timp liber poate fi utilizat în scopul unui corp puternic și unei minți agere. De asemenea, sportul te ajută să dormi mai bine.
– Învață o nouă abilitate, cum ar fi vorbitul în public, gătit, desen, gândire pozitivă.
– Citește, fie că este vorba de poezie, dramaturgie, beletristică sau texte de specialitate. Lectura este un mod excelent de a-ți îmbunătăți capacitățile cognitive.
– Învață să-ți gestionezi banii. Gestionarea banilor este o abilitate valoroasă de viață. Cu atât mai mult cu cât educația financiară nu se predă în școli. Este important să achiziționezi lucruri inteligent – lucruri de care ai reală nevoie și care îți sunt benefice.
Vacanța este o altfel de școală. DGPDC Vă urează tuturor copiilor o vacanță de vară cât mai plăcută și mai productivă.
DISTRIBUIE