×

Activități utile pentru copii în cadrul taberelor de zi din Capitală! Cei mici învață cum să se joace în siguranță

Asigurarea unei copilării fericite este, fără îndoială, pe seama adulților! Pentru ca cea mai frumoasă perioadă din viață să fie una sigură, implicarea adulților, a părinților, educatorilor sau profesorilor, este una primordială.

Astfel, și mentorii din cadrul centrelor comunitare pentru copii și a taberelor de zi din Capitală, aflate în gestiunea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, atrag o atenție sporită siguranței micuților, inclusiv în timpul jocului. Aceștia desfășoară cu regularitate activități cu cei mici la acest subiect.

O activitate instructiv-educativă cu tema ”La joacă în siguranță. Reguli de comportament în stradă” a fost desfășurată de către mentorii din cadrul CCCT,, Speranța”, din sectorul Ciocana al Capitalei.

Obiectivele au fost conștientizarea importanței siguranței personale în timpul jocului.

Micuții au fost îndemnați să identifice și să cunoască pericolele specifice pe care le pot întâlni în timpul jocului, să dezvolte abilități de identificare și de evitare a situațiilor de risc pentru ei.

Totodată, aceștia au fost instruiți în privința măsurilor și strategiilor de protecție în diferite situații: pe terenul de joacă, în stradă sau în timpul excursiilor.

Pe această cale, DGPDC îndeamnă și părinții să se implice și să îi învețe pe cei mici cum să se protejeze în diverse situații care pot prezinta pericole pentru ei.

DISTRIBUIE