×

Astăzi se desfășoară ce-a de-a doua zi a seminarului metodologic ,,Serviciul social de sprijin pentru familiile cu copii. Intervenții pentru asigurarea bunăstării copilului”

Formatorul și managerul Lumos Moldova, Valentina Ghenciu, prezintă participanților informația cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii (Sprijin familial primar și secundar).
Totodată, specialiștii sunt informați despre elaborarea PIA (planului individualizat de asistență) în baza elaborării complexe a cazului și pregătirea cazului la Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate (raport de evaluare a situației familiei.
Serviciul social de sprijin pentru familiile cu copii este un serviciu social specializat care se prestează pentru familiile cu copii, în scopul prevenirii și /sau depășirii situațiilor de risc în vederea asigurării creșterii și educației copilului în mediul familial.
Menționăm, că instruirea este organizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Lumos Moldova și este destinată managerilor Serviciului sprijin familial, specialiștilor principali în probleme familiei/protecția copilului aflat în conflict cu legea, supervizorilor din DPDC de sector, precum și asistenților sociali comunitari din suburbii.
DISTRIBUIE