×

Atelier de lucru cu tema: „Cooperarea intersectorială în domeniul protecției copilului aflat în situație de risc și copiilor cu comportament deviant/delicvent”

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că la data de 29.09.2022, în sala de ședințe, s-a desfășurat un atelier de lucru cu tema: „Cooperarea intersectorială în domeniul protecției copilului aflat în situație de risc și copiilor cu comportament deviant/delicvent”.

Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi și doamna Irina Calestru, șef adjunct al Direcției. După, doamna Mariana Frunze, Serviciul SAS, a discutat despre identificarea și colaborarea în asistența imediată a copiilor găsiți în situație de stradă.

Totodată, au fost prezentate de către invitați și anumite studii de caz (Dispensarul Republican de Narcologie, IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, Inspectoratul Național de Probațiune și Inspectoratul General de Poliție). Alte subiecte importante au fost cele legate de asistența copiilor cu comportament deviant/delicvent, din evidența DGPDC și despre referirea copiilor cu comportament deviant/delicvent din evidența DGPDC, către serviciile de resort.

Ședința de lucru s-a încheiat cu o rundă de întrebări și concluziile participanților.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

 

DISTRIBUIE