×

Atenție, părinți! Nu uitați că în timpul vacanței micuții sunt cei mai predispuși riscurilor! Scăldatul fără supravegherea maturilor poate duce la o tragedie

ATENȚIE, părinți! Vacanța este în toi, iar în această perioadă, copiii dv. sunt cei mai expuși riscurilor. Iată ce trebuie să știți!

În plină vacanță, mulți dintre părinți, fiind ocupați la job și neânvând în grija cui lăsa odraslele, aceștia rămân de capul lor sau în grija frăților mai mari.

Canicula este o tentație pentru a merge la bălăceală, mai ales pentru cei mici. Ce poate fi mai relaxant decat o baie in piscină sau lac? Dar, la fel ca multe alte activități recreaționale, scăldatul poate predispune la pericole, cum ar fi înecul sau alunecările în jurul piscinei.

Încurajează-ți copilul să înoate, dar asigură-te că face asta în siguranță!

Dragi părinți, fiți precauți, nu vă lăsați copiii nesuptavegheați la scăldat! Scăldatul este un pericol pentru ei dacă nu sunt urmăriți de maturi. Vă sfătuim să monitorizați copiii și să nu îi lăsați să meargă singuri în apă. În caz contrar, aceștia pot merge la adâncimi periculoase sau efectua sărituri de la înălțimi periculoase.

Raziile efectuate pe plajele din Capitală au constatat că mulți vin la scăldat fără a fi însoțiți de maturi. Chiar dacă Capitala dispune de stații de salvare pe lângă bazine acvatice sau lacuri, acest fapt nu poate preveni o tragedie.

Recomandările salvatorilor:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat
  • respectaţi întotdeauna recomandările salvatorului/administratorului locului de agrement
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă, ci numai sub controlul persoanelor mature
  • niciodată picii nu trebuie lăsați să sară de pe marginea piscinei, dacă nu este prezent un adult, care a verificat în prealabil adâncimea apei

Plata unei clipe de neatenţie poate costa viața!

Stimați părinți, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului vine cu un îndemn: oferiți siguranță copiilor Dumneavoastră, aveți grijă de ei, mai cu seamă în această perioadă și nu îi lăsați fără supraveghere.

 

 

DISTRIBUIE