×

AVE Copii alături de UNICEF Moldova au oferit suport informațional subdiviziunilor Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului

AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ”AVE Copiii” și UNICEF Moldova au oferit subdiviziunilor Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului  suport informațional privind identificarea, intervenția și activitatea cu victimele și potențialele victime ale violenței, traficului de ființe umane, abuz și neglijență.

Printre materiale informative au fost oferite 550 de pliante (în limba română și ucraineană), 40 de ghiduri practice pentru specialiștii din sfera protecției drepturilor copilului și 500 de exemplare a Convenției Națiunilor Unite cu Privire la Drepturile Copilului. Materialele au fost repartizate către specialiștii din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului: Direcția Îngrijire Alternativă și Adopție și Secția prevenirea separării de familie, direcțiile pentru protecția drepturilor copilului din sector, Caselor comunitare, Centrelor de plasament, Centrelor de zi și Serviciilor sociale din evidența Direcției.

Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului

Ghid practic privind identificarea victimelor / potențiale victime ale traficului de ființe umane

AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ”AVE Copiii” se numără printre primele organizații neguvernamentale înregistrate în Republica Moldova care promovează drepturile copilului.

AO AVE Copiii intervine pentru prevenirea intrării în dificultate a copiilor și familiilor în situație de risc, acționează pentru reabilitarea și reintegrarea familială și socială a copiilor abandonați și maltratați, sprijină familiile defavorizate cu copii. 

Asociația promovează protecția socială a familiei și copiilor, în special celor din grupurile vulnerabile, contribuie la ocrotirea sănătății, la instruirea și educația acestora. 


⇒ Direcția Îngrijire Alternativă și Adopție, 022 21 26 48

⇒ Secția prevenirea separării de familie, 022 22 61 00

 

DISTRIBUIE