×

Balul talentelor copiilor cu sindromul down ,,Miss și Mister Copilărie”

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, Asociația Obștească ,,Sunshine” organizează sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 11.00, Balul talentelor ,,Miss și Mister Copilărie”, la care vor participa și copiii cu sindromul down din evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Evenimentul se va desfășura în curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău, unde zeci de copii soare își vor etala talentele în cadrul unui concurs.

La concurs vor fi diverse probe, precum: dans, muzică, pictură, actorie. De asemenea, vor fi difuzate filmulețe informative despre copiii cu sindrom down.

Totodată, în cadrul evenimentului vor evolua mai mulți artiști cu renume din Republica Moldova: Adrian Ursu, Georgeta Voinovan, Aurel Chirtoacă, ș.a. Participanții vor avea parte de multe surprize: animatori, clovni, premii și cadouri, iar intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Sindromul Down este termenul folosit pentru un set de simptome cognitive şi fizice care pot rezulta din existența unui cromozom în plus la perechea cromozomială 21 (trisomia 21) şi cea mai frecventă cauză cromozomială pentru dizabilitatea ușoară spre moderată.

Despre ei se spune că sunt Copii Soarelui, îi recunoaştem uşor după ochii migdalaţi şi privirea senină. Vorbim despre micuţii cu sindromul down, o schimbare genetică definitivă, nicidecum o boală, așa cum cred mulţi.

În Serviciul social ,,Asistenţă personală” din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilulului, mun. Chișinău din cei 461 copii aflați în evidență –  sunt 46 copii diagnosticați cu sindrom down.

DISTRIBUIE