×

Beneficiarii Casei comunitare învață deprinderi de viață

Copiii, ghidați de bucătar și  pedagogii sociali, învață deprinderi de viață, de autoservire, organizează activități distractive împreună și ajută la prepararea bucatelor.

Beneficiarii participă activ și plini de bucurie la pregătirea unor delicii culinare.

„Îmi place să ajut la bucătărie”- susține Igoraș din Serviciul social Casa comunitară.

Este foarte important ca copiii care se află în servicii de plasament să învețe cu pași mărunți pentru a se putea pregăti pentru viață și a fi capabili să se auto-gospodărească.

În vederea dezvoltării abilităţilor fundamentale, pentru pregătirea adolescentilor și a tinerilor e necesară oferirea unui exemplu, model, pentru a avea o viață independentă, în această situație în ajutorul acestor copii vin pedagogii, care au rolul de a-i ghida pe tineri pentru viața de adult.

Pentru participarea activă la viaţa socială a copiilor,  e esențial ca copiii să fie implicați  de mici, obișnuiți, să se simtă capabili, responsabili, să le placă  atunci aceste lucruri îi vor face pe adolescenții și tineri să  învețe  să se autogospodarească în viața de zi cu zi și vor fi mai familiari, vor avea deja deprinderi, după vârsta de 18 ani, atunci când trebuie să părăsească sistemul de stat, centrele de plasament, ei vor fi niște tineri care real se vor descurca.

DISTRIBUIE