×

Buletinul „Servicii sociale mai bune” a Proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”

Proiectul „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova și Institutum Virtutes Civilis a sumarizat în numerele 18-19 ale Buletinului „Servicii sociale mai bune”, activitățile care au fost desfășurate în lunile aprilie și mai de către organizațiile care creează și dezvoltă servicii sociale în diferite localități ale Republicii Moldova.

Buletinul este redactat în limbile română și rusă.

Newsletter aprilie-mai RO

Newsletter aprilie-mai RU

Copiii cu boli rare din municipiul Chișinău vor putea frecventa un centru de zi, deschis în sectorul Râșcani, unde vor beneficia de activități de recreere și de terapii speciale pentru recuperare. Centrul a fost creat de Asociația Obștească „Copiii Ploii” în parteneriat cu Consiliul Municipal Chișinău, cu sprijinul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova.

„Ne dorim ca acești copii să vină aici cu plăcere, să găsească aici căldura și suportul de care au nevoie. Cu siguranţă va fi un serviciu de succes și de durată, care va asigura incluziunea și va oferi în perspectivă instrumente de identificare a copiilor care au nevoie de astfel de servicii, întrucât una e să identifici boala și să intervii medicamentos, iar altceva este să intervii și să vii cu soluţii pentru fiecare caz”, a spus Angela Cutasevici, viceprimară pentru probleme sociale a municipiului Chișinău.

În cadrul Centrului „Fluturele Albastru”, unde sunt spaţii adaptate și amenajate corespunzător cu mobilier și echipament, specialiștii le oferă copiilor și părinţiilor servicii sociale și educaţionale specializate, inclusivședinţe de kinetoterapie, terapie logopedică, consiliere psihologică și psihopedagogică. Sunt aplicate, de asemenea, terapii alternative.

♦ Centrul de zi pentru copii cu boli rare și autism „Fluturele Albastru”, (022) 78 39 47, str. Braniște 5/6

DISTRIBUIE