×

Ce este toleranţa? Apanajul umanităţii

          Anual, la 16 noiembrie, este marcată Ziua internaţională a toleranţei cu scopul de a îndemna la înţelegere şi respect reciproc, la dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare.
Ce este toleranţa? Apanajul umanităţii. Cu toţii suntem caracterizaţi de slăbiciuni şi erori; să ne iertăm reciproc pentru acest lucru – aceasta este cea dintâi lege a naturii. (Voltaire)
Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor a dedicat întreaga săptămână acțiunilor și activităților ce promovează toleranța. Trebuie să fim alături de copiii care acasă nu găsesc sprijin, cărora unii le întorc spatele ca și cum nu ar exista, iar în societate sunt priviți cu dispreț, deși nu poartă nicio vină. Toleranţa şi intoleranţa sunt în toate faptele noastre de viaţă, de la jocul din grădiniţe până la jocul marilor puteri, şi există la orice nivel: în familie, între grupuri, popoare sau religii.
Este de datoria noastră să dăm forță vocilor mici și fragile de a se auzi mai puternic. Așadar, azi mai presus de toate, fii tolerant!
DISTRIBUIE