×

Clubul Internațional al Femeilor din Moldova și CICD A.O. Phoenix au adus spiritul de sărbătoare copiilor din evidența Direcției generale

„Clubul Internațional al Femeilor din Moldova” și Centrul Internațional de Cooperare și Dezvoltare Phoenix, în contextul sărbătorii Zilei Internaționale a Copilului – 1 iunie, au oferit daruri, vouchere de 500 de lei  și au organizat un număr artistic cu clovn pentru 27 de copii din Serviciul asistență parentală profesionistă, din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Șefa Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, doamna Tatiana Oboroc, alături de președinta „Clubului Internațional al Femeilor din Moldova”, doamna Olesia Shevchenko și reprezentanta Centrului Internațional de Cooperare și Dezvoltare Phoenix, doamna Irina Rusanovschi, au deschis evenimentul.

După desfășurarea activităților organizate s-au oferit daruri și vouchere la 27 de copii din cadrul Serviciului asistență parentală profesionistă, din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

👨‍👩‍👧‍👦 Peste 100 copii rămași fără ocrotire părintească așteaptă să fie încadrați în familiile din municipiul Chișinău, inclusiv copii și adolescenți refugiați din Ucraina.

Asistentul parental profesionist (APP) este persoana care oferă îngrijire temporară în familia sa unui copil aflat în situație de risc, dar și oferă sprijinul în reintegrarea copilului în familia lui biologică sau extinsă.
Dacă:
✅ Ești interesat/ă să devii Asistent/ă Parental/ă Profesionist/ă;
✅ Ai suficient timp pentru a îngriji și educa un copil;
✅ Ai experiență în îngrijirea și creșterea copiilor;
✅ Îi poți asigura egalitate în drepturi cu ceilalți copii din familia ta (dacă ai copii);
✅ Îi poți respecta identitatea și personalitatea lui/ei;
✅ Îi/o ajuți să se integreze în școală și societate;
✅ Ești deschis/ă să menții contactul cu familia biologică a acestuia/acesteia;
✅ Ești dispus/ă să fii instruit și susținut de echipa Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă;
❤️ Atunci, devino asistent parental profesionist!
📞 Informează-te la: 022 27 89 60 sau 079 70 80 56
Disclaimer:
Acțiuni realizate de Primăria Municipiului Chișinău și UNICEF în cadrul Memorandumului pentru protecția și realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din Chișinău.

„Clubul Internațional al Femeilor din Moldova” este o organizație non-guvernamentală, apolitică, non-profit constituită pe baza liberului arbitru al persoanelor asociate pentru realizarea scopurilor definite prin prezentul statut.

„Clubul Internațional al Femeilor din Moldova” colaborează cu peste 30 de ambasade, ONG-uri locale și internaționale, sponsori și întreprinderi, personalități faimoase și artiști, scopul fiind oferirea ajutorului și sprijinului necesar persoanelor și familiilor vulnerabile din Republica Moldova prin intermediul activităților de caritate, investiții și suport în îmbunătățirea calității serviciilor sociale și susținerea refugiaților din Ucraina.


Centrul Internațional de Cooperare și Dezvoltare Phoenix este o organizație non-guvernamentală, non-profit și non-politică.

Are scopul de a realiza diverse proiecte educaționale, culturale și umanitare.

Misiunea organizației este sprijinirea adulților cu dizabilități, copiii și familiile acestora. Asigurarea bunăstării și educației a peste 500 de persoane sărace și/sau cu dizabilități.


⇒ Serviciul Asistență Parentală Profesionistă: 022 27 89 60 sau 079 70 80 56
DISTRIBUIE