×

Copiii de azi sunt oamenii mari de mâine! Proiecte frumoase realizate pentru 3.500 de copii din familii social-vulnerabile

Într-un efort continuu de a sprijini şi dezvolta viitorul copiilor din întreaga ţară, Fundaţia Premier Energy a reuşit să susţină peste 35.00 de copii prin intermediul proiectelor desfăşurate în țară, dar și în Capitală. Printre aceștia s-au numărat și beneficiari ai instituțiilor municipale. Iar odată cu începerea noului an şcolar, fundația este deschisă spre noi proiecte de sprijin pentru copiii din Republica Moldova, care au nevoie de ajutor.

 

Una dintre realizările remarcabile ale fundaţiei este proiectul ,,Hai la şcoală”, un proiect care a avut drept scop să asigure ghiozdanul plin cu rechizitele necesare pentru 2.500 de copii din toate regiunile ţării. 

Un alt proiect care a adus bucuria în sufletele a 150 de copii este ,,Merg la tabără”, prin intermediul căruia fundația a oferit posibilitatea copiilor şi tinerilor până la 18 ani din ţara noastră să meargă la o tabără de vară, să socializeze cu alţi copii, să-şi creeze noi conexiuni şi totodată şi să cunoască un mediu diferit în care se pot dezvolta armonios. Unii copii ne-au mărturisit faptul că este pentru prima dată când merg la o tabără de vară. Totodată, fundaţia a susţinut o parte din costurile unei tabere de vară specifice unui grup de copii diagnosticaţi cu Sindromul Down, însoţiţi de către unul dintre părinţi pe parcursul şederii în tabără. În cadrul acestei tabere, copii au avut parte de diverse activităţi care i-au făcut să se simtă acceptaţi, sesiuni de training utile pentru părinţi, dar şi cele mai bune tehnici de învăţare prin joc, oferite de către specialişti în domeniu. 

În aceeaşi ordine de idei, Fundaţia Premier Energy a susţinut financiar participarea a trei elevi din ţara noastră din clasele liceale şi a unui profesor cu care au mers împreună în Coreea de Sud la Campionatul Global de Limbă Engleză, întorcându-se cu rezultate remarcabile.

De asemenea, în perioada 31 august- 5 septembrie 2023, Fundaţia Premier Energy susţine participarea a 97 de tineri sportivi, 34 dintre aceştia fiind din regiunea transnistreană, care vor reprezenta țara noastră la cea de-a 18-a ediţie a ,,European Kids Athletic Games”, care va avea loc în Republica Cehă, în oraşul Brno, în cadrul căreia vor concura în jur de 2.200 de copii din şaptestrezece ţări. ”Ne dorim să susţinem cât mai mulţi copii şi tineri din Republica Moldova să participe la diverse competiţii externe, promovând astfel talentul acestora în întreaga lume”, susțin fondatorii fundației. 

Iar în data de 21 iulie 2023, a avut loc Instruirea a 40 de Specialişti în Protecția Drepturilor Copilului din teritoriu, cu privire la utilizarea platformei Fundației Premier Energy.

În acest context, reprezentanții fundației au venit cu cuvinte de mulțumiri către conducerea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din Capitală pentru spiritul civic pe care l-a manifestat în realizarea proiectelor caritabile.

Fundaţia Premier Energy este un proiect caritabil din Republica Moldova care a fost înregistrată la finele anului 2022. Activează prin intermediul unei platforme online, www.fundatiapremierenergy.md, care are drept scop să conecteze astfel oamenii care vor să ajute, cu cei care au nevoie de ajutor. Beneficiarii fundaţiei sunt copiii şi tinerii până la 18 ani din Republica Moldova, din familii social-vulnerabile, dar şi copii talentaţi ai căror părinţi au un nivel economic scăzut. 

 

 

 

 

DISTRIBUIE