×

Copiii din cadrul Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Flacăra” au vizitat Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112 din Republica Moldova

Copiii din cadrul Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Flacăra” au vizitat Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112 din Republica Moldova, unde au fost întâmpinați cu drag de colaboratorii Serviciului.

În cadrul vizitei copiii au fost familiarizați cu organizarea, resursele și activitatea Serviciului Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112, precum și despre măsurile de precauție și protecție în cazul unei situații de risc. Copiii au avut posibilitatea de vedea atât oficiul cât și echipamentul utilizat pentru identificarea și intervenția specialiștilor în situații de urgență.

La finele excursiei, copiii au pregătit un dar confecționat manual pentru echipa Serviciului Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 activează în beneficiul public, și are menirea să asigure în mod unitar, profesionist, apărarea vieții și sănătății populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova, prin utilizarea unui număr unic pentru apelurile de urgență 112 și utilizarea eficientă a capacităților infrastructurii de comunicații electronice moderne și a resurselor informaționale.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit operațional în Republica Moldova în iulie 2018. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat 24 din 24 de ore, de pe orice telefon fix sau mobil în Moldova şi întreaga Uniune Europeană.

Numărul unic pentru apeluri de urgență 112 se apelează atunci când este necesară intervenția ambulanței, poliției, pompierilor pentru asigurarea asistenței imediate în situații de urgență.


 

Date de contact ale Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112 din Republica Moldova:

Adresa: Poștală → str. Toma Ciorbă 32, mun. Chișinău, MD-2004
Sediului central → bd. Dacia, 58/C, mun. Chișinău

Telefon:(+373) 22 553 112

Email:office@112.md

Site: https://112.md/

DISTRIBUIE