×

Copiii rămași fără ocrotire părintească din evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și Gimnaziul – internat nr. 3 au plecat la tabără

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului informează că astăzi, 118 copii rămași fără ocrotire părintească, dintre care 41 beneficiari ai Gimnaziului-internat nr. 3, și-au început vacanța de vară asanați în primul tur al Taberei de odihnă „Poenița veselă”.

Copiii s-au deplasat cu 3 autocare și 3 microbusuri și au fost însoțiți de un echipaj al Direcţiei de Poliție Patrulare.

Anul acesta, pentru perioada estivală, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului își propune să organizeze un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri etc., și în cele 27 de Centre comunitare pentru copii și tineri din municipiul Chișinău.

Taberele tematice reprezintă o alternativă oportună și utilă de a petrece timpul liber din vacanța de vară, o activitate de calitate derulată într-un cadru organizat, alături de pedagogi și asistenți sociali dedicați, pasionați de dans, muzică, coregrafie, arta teatrală și sport.

La sfârșitul anului 2020, în evidența DGPDC au fost înregistrați 10016 copii, dintre care 337 copii în situație de risc, separați de părinți – 857, copii plasați de urgență – 6, plasament planificat – 640, adopție – 347, plasament residențial – 231, servicii specializate de zi și centre comunitare pentru copii și tineri – 4000, copii beneficiari de sprijin familial – 3580, copii reintegrați – 18.

Organizarea întremării și odihnei de vară a copiilor în sezonul estival 2021, se organizează sub patronajul Primarului General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN, în temeiul Dispoziției nr. 268-d din 28 mai 2021 și a Instrucțiunii cu privire la organizarea odihnei, recreerii și întremării copiilor și adolescenților în perioada vacanței de vară a anului de studii 2020-2021.

DISTRIBUIE