×

Cursuri de instruire pentru viitorii asistenți parentali profesioniști

La data de 08.08.2023 s-a încheiat cursul de instruire inițială pentru solicitanții la postura de asistent parental profesionist desfășurat în cadrul Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului.
Participanții au primit informații vaste referitor la obiectivele Serviciului, au identificat și dezvoltat tehnici și abilități necesare pentru un asistent parental profesionist. În cadrul cursului de instruire, formatorii le-au transmis participanților informații relevante și captivante, inclusiv prin diverse activități practice.
Realizarea cursului a fost posibilă cu implicarea Organizației Guvernamentale ”Copil, Comunitate, Familie”, cărora le mulțumim pentru susținere.
Schimbă și TU viața unui copil! Nu ezita, vino în echipa Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă!
Amintim că, în prezent, continuă Campania „Schimbă viața unui copil, devino asistent parental profesionist”, care este implementată de Primăria Chişinău în parteneriat cu UNICEF Moldova.
Astfel, începând cu 2001, în Republica Moldova a apărut o profesie nouă, care presupune multă grijă, dăruire și bunătate – profesia de a fi părinte (asistent parental profesionist). Asistența parentală profesionistă este un serviciu social oferit de stat și este una dintre cele mai bune soluţii pentru copiii separaţi de familiile biologice. În acest sens, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC) recrutează asistenți parentali profesioniști/asistente parentale profesioniste pentru a asigura copiilor, inclusiv adolescenților și copiilor refugiați din Ucraina, sprijin, grijă și un mediu familial prietenos.
În prezent, peste 110 copii rămași fără ocrotire părintească așteaptă să fie încadrați în familiile din municipiul Chișinău.
◾️Asistentul parental profesionist (APP) este persoana care oferă îngrijire temporară în familia sa, unui copil aflat în situație de risc, dar și oferă sprijinul în reintegrarea copilului în familia lui biologică sau extinsă.
◾️Totodată, APP este angajat în câmpul muncii, primeşte un salariu lunar, poliţă de asigurare medicală, carnet de muncă și contract individual de muncă. Copiii vor beneficia de o indemnizație unică, o indemnizație lunară și un supliment financiar lunar. În Asistenţa Parentală Profesionistă pot fi luaţi în plasament un copil, doi sau maximum trei copii dacă sunt fraţi şi surori. Nu este posibil să luați în plasament copii care vă sunt rude, decât în situații excepționale.
– Dacă consideri că poți oferi suport, grijă și o viață mai bună copiilor rămași fără ocrotire părintească, aplică pentru a deveni ASISTENT PARENTAL PROFESIONIST.
– Acțiunile sunt realizate de Primăria Municipiului Chișinău și UNICEF în cadrul Memorandumului pentru protecția și realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din Chișinău.
Mai multe detalii: Regulamentul cadru cu privire la funcționarea APP sau apelați 022 27 89 60 sau 079 70 80 56.
DISTRIBUIE