×

Datorie morală față de persoanele care au trecut prin traume și dificultăți! Instruire privind modalitățile de sprijinire a supraviețuitorilor

O sesiune importantă de instruire privind modalitățile de sprijinire a supraviețuitorilor a fost organizată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului în colaborare cu UNICEF Moldova. Evenimentul a adunat specialiști din domeniul protecției drepturilor copilului într-un efort comun de a învăța mai multe despre cum pot ajuta și sprijini supraviețuitorii/supraviețuitoarele.

 

Cursul a fost condus de Flore Rossi, specialist în protecția copilului și șefa Secției de protecție a copilului din cadrul UNICEF, expert internațional, recunoscută pentru contribuțiile sale semnificative în acest domeniu. Ea a împărtășit informații prețioase, cunoștințe și experiențe, pentru a pune bazele unei abordări mai cuprinzătoare și eficiente a sprijinirii supraviețuitorilor/supraviețuitoarelor în comunitatea noastră.

 

Protejarea și sprijinirea celor care au trecut prin traume și dificultăți este o datorie morală și socială pe care o avem față de membrii comunității. În prezent, municipalitatea are funcțional Serviciul social „Centrul maternal de plasament pentru cuplul mama-copil cu vârsta mai mare de 6 ani”, în cadrul căruia specialiștii în protecția copilului, psihologii, asistenții sociali și alți profesioniști au grijă ca mamele și copiii care solicită ajutor să primească tot sprijinul și asistența de care au nevoie. 

 

La eveniment a participat și viceprimarul de profil, Angela Cutasevici, care a salutat inițiativa și a precizat că protecția supraviețuitorilor este o prioritate în ajutorarea persoanelor care au trecut prin dificultăți care le-au marcat destinele.

 

Evenimentul este unul semnificativ în scopul dezvoltării perfecționării continue a specialiștilor în domeniu. Instruirea s-a desfășurat în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

 

DISTRIBUIE