×

Deschiderea Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Creativ”

Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC) Vă informează că luni, 30 ianuarie 2023, ora 15:00, a avut loc deschiderea Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Creativ”, str. Titulescu, 8, sectorul Botanica, municipiul Chișinău.


Copilul este viitorul unei societăți, plin de speranță, bunătate și capacități, pe care noi, maturii, trebuie să le descoperim și să-l ajutăm pe copil să le dezvolte la maxim. Creșterea unui copil presupune o muncă enormă, în special pentru familiile social-vulnerabile, astfel în cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului funcționează 28 de Centre comunitare pentru copii și tineri amplasate în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, cu diverse cercuri pentru copii: cercuri sportive, de dans, muzică, colaj, quilling, desen, origami, și altele, pentru ca toți copii din cadrul familiilor social-vulnerabile din municipiul Chișinău să poată să se dezvolte armonios.


Evenimentul se va desfășura sub egida Primăriei municipiului Chișinău în parteneriat cu Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare în Republica Moldova TIKA, fiind realizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.


Tinerii ce frecventează Centrul au pregătit câteva numere artistice, iar unul dintre beneficiari a venit cu un mesaj de mulțumire din partea tuturor copiilor pentru crearea unor condiții și oportunități mai favorabile de dezvoltare.


La finalul evenimentului fiecare copil a primit un cadou dulce și a fost organizată o mică petrecere pentru copii.

La proiectul de reparație în valoare de 80192,15 euro, desfășurat  pe parcursul verei anului 2021, a Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Creativ” de către Oficiul Coordonator TIKA din Republica Moldova, centrul a fost dotat cu mobilier, tehnică și mărfuri de uz gospodăresc, în sumă de 576803,07 lei (26954,80 euro) pentru facilitarea activității acestuia și crearea condițiilor prielnice de dezvoltare a beneficiarilor ce frecventează centrul.


Date de contact: (022) 22 61 00, Victoria Rastroșan, șefa Centrelor comunitare pentru copii și tineri.

DISTRIBUIE