×

Desfășurarea trainingului cu tematica „Munca în echipă și relații în oferirea serviciilor copiilor și familiilor” în cadrul Serviciului de asistență parentală profesionistă

La data de 14 martie 2023, șef adjunct al Direcției, domnul Gheorghe Gatman și șef Direcție Îngrijire Alternativă și Adopție, doamna Olga Zaharia au participat la  desfășurarea trainingului cu tematica „Munca în echipă și relații în oferirea serviciilor copiilor și familiilor” în cadrul Serviciului de asistență parentală profesionistă, cu suportul partenerilor Direcției generale, A.O. New Hope Moldova.


Asistentul parental profesionist este acea persoană care poate ajuta un copil să depășească situația de risc, oferindu-i îngrijire, creștere și educație temporară. De asemenea, ajută copilul să se integreze mai ușor la școală și în societate.

Asistența parentală profesionistă este un serviciu social oferit de stat și este una dintre cele mai bune soluţii pentru copiii separaţi de familiile biologice.

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, alături de partenerii săi, oferă cursuri de instruire și sprijin informațional, precum și material asistenților parentali profesioniști, inclusiv asistenților parentali profesioniști în devenire.

În  cadrul trainingului au fost abordate următoarele tematici:

  • Construirea relațiilor și cooperarea didactică.
  • Principiile cheie ale unei abordări informate cu traume a îngrijirii relațiilor.
  • Ingredientele cheie pentru construirea unei relații de succes. Activitatea practică: Valiza invizibilă.
  • Factorii cheie asociați cu promovarea siguranței fizice, emoționale și psihologice.
  • Etapele dezvoltării comportamentului necooperant.
  • Teoria învățării sociale.
  • Utilizarea instrumentelor eficiente de „parenting” pentru a spori cooperarea.

*Asistentul Parental Profesionist este angajat în câmpul muncii, primeşte un salariu lunar, poliţă de asigurare medicală, carnet de muncă și contract individual de muncă. Copiii vor beneficia de o indemnizație unică, o indemnizație lunară și un supliment financiar lunar. În Asistenţa Parentală Profesionistă pot fi luaţi în plasament un copil, doi sau maximum trei copii dacă sunt fraţi şi surori. Nu este posibil să luați în plasament copii care vă sunt rude, decât în situații excepționale.

Dacă consideri că poți oferi suport, grijă și o viață mai bună copiilor rămași fără ocrotire părintească, alătură-te echipei și devino ASISTENT PARENTAL PROFESIONIST.

Pentru mai multe detalii apelați  022 27 89 60 sau  079 70 80 56.

DISTRIBUIE