×

Direcția Generală pentru Protecția drepturilor Copilului a organizat o activitate de informare privind identificarea, intervenția și prevenirea situațiilor de risc și cazurilor de violență asupra copiilor

La data de 16.06.2023 Direcția Generală Protecția Drepturilor Copilului a organizat în cadrul Serviciului social ”Centrul maternal de plasament pentru cuplul mamă-copil cu vârsta mai mare de 6 ani” o activitate de informare, în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție, care are drept scop creșterea cunoștințelor și competențelor ofițerilor de poliție în vederea soluționării calitative a cazurilor copiilor în situație de risc și cazurilor de violență, aplicând mecanismele de intervenție și protecție.

În contextul răspunsului la cazurile de violență față de copii și a copiilor în situație de risc, este important ca ofițerii de poliție, cei care sunt în prima linie și asigură contactul inițial cu victimele să intervină eficient și să întreprindă toate eforturile pentru ca victima și copiii acesteia să obțină suportul și protecția necesară. Acest prim contact, este crucial, iar ofițerii de poliție și reprezentanții autorității tutelare urmează să depună diligența cuvenită să aplice în practică cunoștințele acumulate pentru a proteja copii și a crește încrederea victimei în sistemul de justiție, și a încuraja un număr mai mare de femei și copii să raporteze actele de violență.

Activitatea de informare a fost realizată în contextul pregătirii lansării de către Direcția Generală Protecția Drepturilor Copilului a Serviciului social ”Centrul maternal de plasament pentru cuplul mamă-copil cu vârsta mai mare de 6 ani”.

Scopul Serviciului este formarea, menținerea și întărirea legăturilor familiale ale femeilor cu copii cu vârsta mai mare de 6 ani, aflate în situații de dificultate.


Serviciu este GRATUIT și de el pot beneficia cuplurile mama-copil cu vârsta mai mare de 6 ani care sunt supuși violenței sau neglijenței, cu risc de abandon al copilului, inclusiv cuplurile mamă-copil/copii refugiate sau deplasate internațional din cauza războiului din Ucraina.

Menționăm că Serviciul social ”Centrul maternal de plasament pentru cuplul mama-copil cu vârsta mai mare de 6 ani” este creat de către Direcția Generală Protecția Drepturilor Copilului în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova.

DISTRIBUIE