×

Peste 2.000 de copii din Chișinău și-au petrecut timpul în siguranță și condiții prietenoase în cele 25 de tabere de vară organizate de DGPDC

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului cu mândrie anunță încheierea cu succes a programului taberelor de vară pentru copiii din municipiul Chișinău. În perioada iunie-iulie 2023, peste 2000 de copii din orașul Chișinău și-au petrecut timpul în siguranță și condiții prietenoase în cele 25 de tabere de vară organizate în incinta Centrelor comunitare pentru copii și tineri al DGPDC.

Scopul principal al acestui program a fost de a Susține și asista copii în dezvoltarea abilităților de comunicare, lucru în echipă, sporirea încrederii în sine și promovarea valorilor de diversitate și incluziune.

Copiii au fost familiarizați cu cele 42 de drepturi ale copilului din Conveția ONU, au interacționat cu diferite structuri care reglementează și susțin drepturilor copiilor (IP, AMT, Avocatul pentru drepturile copilului, reprezentații autorităților centrale), au avut oportunitatea să participe la ateliere de artă, sesiuni de lectură, excursii și discuții socio-educative cu privire la importanța valorilor și drepturilor sale, toate activitățile au promovat valorile precum prietenia, toleranța, cooperarea și respectul față de ceilalți.

Asigurarea drepturilor fundamentale reprezintă un angajament față de binele și dezvoltarea armonioasă a generațiilor viitoare.

În acest context, Tatiana Oboroc, șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului a venit cu un mesaj în care își exprimă gratitudinea pentru toți cei implicați în toate aceste activități:

A fost o perioadă, pe alocuri, agitată pentru organizatori și persoanele implicate în aceste servicii, dar cu emoții pozitive și momente memorabile pentru copii. Sunt convinsă că pe lângă distracție, aceștia s-au ales cu cunoștințe, sfaturi și deprinderi care le vor fi de folos, dar cel mai important – că au simțit grija, protecția și iubirea adulților. Vreau să mulțumesc tuturor pedagogilor care s-au dedicat pentru a le oferi copiilor emoții de bucurie. Bunăstarea lor este prioritatea noastră! DGPDC va continua proiectele frumoase, va eficientiza și va dezvolta servicii în sprijinul copiilor. Avem datoria de a crește și educa o generație sănătoasă.”

 

DISTRIBUIE