×

Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului din subordinea Consiliului municipal Chișinău, efectuează o vizită de studiu la Iași, în perioada 9-10 martie 2023.

O delegație a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului din subordinea Primăriei municipiului Chișinău, în frunte cu viceprimarul, Angela Cutasevici, efectuează o vizită de studiu la Iași, în perioada 9-10 martie 2023.


În prima zi, delegația de la Chișinău a fost întâmpinată de către Costel ALEXE, Președintele Consiliului Județean Iași și Lăcrămioara VERNICĂ-DĂSCĂLESCU, Secretara Generală a Județului Iași, care au asigurat deschiderea de a fortifica relațiile de colaborare între orașe referitor la metodele de dezvoltare a domeniului protecției drepturilor copilului.


Reprezentanții de la Chișinău au reușit să viziteze instituții din domeniul protecției drepturilor copilului din Municipiul Iași, fiind ghidați de către Niculina KARAKSONY – director general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) din Iași, pentru a obține experiență și oportunitate de a explora funcționalitatea serviciilor sociale durabilitate dezvoltate în Municipiul Iași.


În acest context, Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, la întrevederea cu Ion FLORIN –director general al DGASPC Iași, a menționat importanța de consolidare a eforturilor comune în vederea respectării interesului superior al copilului.

Timp de două zile reprezentanții municipiului Chișinău au interacționat cu specialiştii Direcției generale de asistență socială și protecția copilului Iaşi și au analizat modul de organizare și funcționare a serviciilor sociale din Municipiul Iași. Programul a inclus vizite la instituțiile publice orășenești:

o Centrul de zi de recuperare pentru copii de vârstă mică, Echilibru
o Serviciul Social Veniamin Costache (CTF și AP pentru copii)
o Centrul Maternal Maternus (gravide și cupluri mame-copii)
o Centrul de servicii sociale I. Holban
o Centrul de resurse pentru copii din AMP-PF
o Centrul social multifuncțional pentru tineri


De asemenea, în cadrul atelierelor tematice organizate, participanții au abordat problemele specifice ale dezvoltării serviciilor sociale din domeniul protecției drepturilor copilului. Atelierele au inclus subiecte ce țin de planificarea activităților, instrumentele necesare pentru o bună funcționare a centrelor sociale, participarea activă a specialiștilor, precum și comunicarea asertivă cu beneficiarii serviciilor.

E de menționat că vizita de studiu a fost facilitată de către Consulatul General al Republicii Moldova la Iași, cu suportul Consiliului Județean Iași și DGASPC. Inițiativa are ca obiective îmbunătățirea calității serviciilor sociale din domeniul sistemului de protecție a copilului.

DISTRIBUIE