×

Emoții, nostalgie și lacrimi la despărțirea de pedagogii de care s-au atașat! Mai mulți copii au spus ”Adio, tabără 2023!”

Emoții, nostalgie, dar și lacrimi în ochi la despărțirea de pedagogii de care s-au atașat pentru o perioadă! Mai mulți copii din taberele de zi din centrele comunitare din Capitală, aflate în gestiunea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, au spus ”Adio, tabără 2023!”

Astăzi, un băiețel nu voia sa plece acasă. Plângea că se termină tabara.”, spune Agnesa Roșca, pedagog în cadrul Centrului ”Florile Dalbe”.

Și asta pentru că au trăit momente speciale acolo. Pe lângă distracție, copiii au avut parte de diverse activități interesante: excursii, jocuri, plimbări, mișcare și sport, ieșiri recreative în natură, întâlniri cu specialiști din diverse domenii, scriitori, artiști, unii au și gătit, iar alții au creat.

Iată cu ce impresii au plecat copiii acasă și cum și-au luat rămas-bun de la tabere.

Copiii de la CCCT ”Satelit” au trăit emoții mari la despărțirea de tabără și pedagogii de care s-au atașat în această perioadă. Aceștia spun că au avut parte de momente de neuitat împreună și au plecat cu impresii de nedescris.

Cu nostalgie și-au spus ”ADIO” de la activitățile care le-au adus bucurie și satisfacție și picii din cadrul CCCT ,,Cosmos”: ”Mulțumim tuturor pedagogilor care s-au implicat cu dăruire în cadrul activităților taberelor de vară!”

O zi de totalizare, plină de evenimente frumoase și cu multe surprize, s-a desfășurat și în cadrul bazei de odihnă ,”Dacia Marin”, din Vadul lui Vodă cu participarea copiilor de la CCCT ”Speranța” și a celor de la Centrul de Zi pentru Copii și Familie. Copiii au fost premiați cu diplome și medalii din ciocolată și au fost invitați la o masa de caritate cu frigărui, dulciuri, fructe și înghețată.

”Ne bucurăm nespus de mult că am reușit să organizăm timpul copiilor încât să le rămână o amintire frumoasă. Mulţumiri domnului Dumitru Marin, directorul bazei de odihnă ”Dacia Marin”, pentru bucuria adusă copiilor!”

Un mesaj emoționant de adio vine și de la Centrul Comunitar ”Evrica”.

”Cu amintiri pline de bucurie și prietenie, ne despărțim de frumoasa noastră tabără organizată în cadrul centrului comunitar pentru copii și tineri ”Evrica”. Au fost zile pline de aventuri, descoperiri și momente speciale, iar acum ne adunăm în jurul acestui cuvânt magic – ,, Adio!,,  Mulțumim din suflet tuturor celor implicați : conducatorilor de cercuri, angajaților Centrului de Zi, copiilor, într-un cuvânt întregii echipei noastre minunate! Fără sprijinul vostru, această tabără nu ar fi fost posibilă!Împreună, am creat amintiri prețioase și am lăsat o amprentă în inimile noastre!”

Iar la CCCT ”Сonvorbitorul „, în ultima zi de tabără, în bucătăria centrului, copiii și viitoarele gospodine au creat o atmosferă plină de voioșie, amestecată cu miros îmbietor de clătite. Ultimele momente savurate în jurul mesei cu bucatele delicioase pregătite de ei au trezit emoții copiilor… La final au organizat o serată cu dansuri pentru a marca sfârșitul taberei de vară…

Adio tabără 2023 s-a finalizat cu evenimente frumoase și pentru copiii de la CCCT „Creativ”! Aceștia și-au împărtășit pe foaie impresiile pe care le-au trăit.Destăinuiri au făcut nu doar copiii, dar și părinții. Picii au avut parte și de o surpriză dulce din partea partenerului „SANDRILIONA” SRL. Ialoveni, care i-a delectat cu înghețată.

Șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Tatiana Oboroc, a venit cu un mesaj la finalizarea taberelor, în care își exprimă gratitudinea pentru toți cei implicați:

A fost o perioadă, pe alocuri, agitată pentru organizatori și persoanele implicate în aceste servicii, dar cu emoții pozitive și momente memorabile pentru copii. Sunt convinsă că pe lângă distracție, aceștia s-au ales cu cunoștințe, sfaturi și deprinderi care le vor fi de folos, dar cel mai important – că au simțit grija, protecția și iubirea adulților. Vreau să mulțumesc tuturor pedagogilor care s-au dedicat pentru a le oferi copiilor emoții de bucurie. Bunăstarea lor este prioritatea noastră! DGPDC va continua proiectele frumoase, va eficientiza și va dezvolta servicii în sprijinul copiilor. Avem datoria de a crește și educa o generație sănătoasă.”

Și părinții și-au exprimat recunoștința prin mesaje emoționante. Iată doar câteva din ele:

La recomandarea unei colege de serviciu am ajuns cu fetița la centrul ”Florile Dalbe”. Chiar din prima zi fetița mea a creat o conexiune deosebită cu dna Agnesia și cu întreg personalul. Muzică, dans, creație, curiozități, excursii și multe alte activități a fost implicată fetița mea. În fiecare zi pleca entuziasmată la centru, fiind curioasă ce lucruri noi va invăța sau va crea. Nicio clipă nu am avut frica ca copilului i se poate întimpla ceva sau ca se va plictisi. Mulțumim mult pentru dăruire, implicare și dedicație. Aveți tot respectul nostru și îndeosebi al meu, ca părinte, deoarece în fiecare seară trăiam și eu emoțiile zilei petrecute la centru prin povestirile, pozele, videourile și lucrările fetiței. Sperăm la o nouă întilnire!”, spune Alina, părinte.

Suntem foarte bucuroși că în această vacanță de vară am frecventat tabăra respectivă deoarece copii noștri au rămas entuziasmați de atmosfera minunată și activitățile educative aduse cu multă amabilitate și deosebită atenție fiecărui copilaș. Această tabără fiind una cu fregvență gratuită, nu este dotată cu un mediu nou, modern și la un înalt standard calitativ, cu supraveghere video inclusă sau alte dotări de performață însă totuși am rămas satisfăcuți de activitățile echipei centrului care au stimulat creativitatea și curiozitatea copiilor prin diverse plimbări în parcuri și muzee, atelierile de artă plastică și desen, jocuri captivante, care contribuie la dezvoltarea armonioasă și completă a copiilor. Recomandăm cu drag tuturor!”, scrie Alexandru, unul dintre părinți.

Vă mulţumim mult pentru amintirile frumoase oferite copiilor, pentru emoţii şi experienţa interesantă! Pentru muncă şi efortul depus cu copiii noştrii! Cu siguranţa vom reveni vara viitoare. Vă dorim succese mari in ceea ce faceţi cu drag!”, spune o mămică pe nume Axenia.

Bună dimineața! Vreu să vă mulțumesc frumos pentru Tabăra. Suntem multumiți pentru tot.”, Claudia, părinte.

DISTRIBUIE