×

,,EȘTI IMPORTANT, NU EȘTI SINGUR”

📣Copiii din cadrul Centrelor Comunitare pentru copii și tineri ,,Speranța” și ,,Evrica” din cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului sec. Ciocana, au desfășurat activitatea instructiv-educativă cu tema:
,,EȘTI IMPORTANT, NU EȘTI SINGUR”

rbt

📣Activitatea a fost dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilităţi, iar scopul acesteia a fost sensibilizarea publicului precum și o înțelegere mai bună a dificultăților cu care se confruntă aceste persoane.
‼️Este datoria fiecăruia cetățean, de a trata cu demnitate persoanele cu dizabilități, de a renunța la prejudecăți și la atitudini discriminatorii și de a accepta faptul că persoanele cu dizabilități sunt în primul oameni și personalități, ca și toți ceilalți membri ai societății.

rbt

📚Totodată s-a discutat, despre cât de necesara este implicarea noastră, în acțiuni care să contribuie la schimbarea mentalității, la creşterea gradului de toleranţă a societăţii cu privire la persoanele cu dizabilităţi, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a lor.
🙋Este necesar să înțelegem că, fiecare persoană are un suflet frumos, cald, este un om care are nevoie de înțelegere, sprijin și atenție.
Pe parcursul activității copiii au vizionat un filmuleț, iar la final au desenat și au alcătuit postere cu genericul:
,,SUNT IMPORTANT, NU MĂ IGNORA”

sdr

DISTRIBUIE