×

Evaluarea lucrărilor de reparație în centrele de plasament din evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului

Viceprimarul municipiului Chișinău pe domeniul social, Angela Cutasevici împreună cu șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Sergiu Oceretnîi și șeful adjunct interimar, Irina Calestru au vizitat centrele de plasament din subordinea DGPDC.
Vizita s-a desfășurat în vederea evaluării situației la zi privind efectuarea lucrărilor de reparație preconizate anul curent, dar și examinarea a două centre care urmează să fie renovate anul viitor.
În cadrul centrelor de plasament vizitate Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche”, Centrul pentru „Copilărie, Adolescență și Familie”, Centrul de plasament pentru copii „Lumina”, Casa comunitară pentru copii cu dizabilități severe, Casa comunitară pentru copii în situație de risc, viceprimarul a evaluat condițiile de trai a beneficiarilor, aspectul estetic al instituțiilor, activitățile organizate.
Prin urmare, Angela Cutasevici a propus dotarea centrelor de plasament cu camere de supraveghere video, clasă de robotică, amenajarea spațiilor pentru depozitarea bunurilor.
De menționat că în centrele de plasament au fost efectuate lucrări privind reparația încăperilor, sistemelor de încălzire, dotarea cu mobilier, renovarea teritoriilor adiacente, amenajarea terenurilor de joacă, iar costul lucrărilor este de 150,470 lei.
În centrele de plasament menționate sunt plasați 61 de beneficiari, capacitatea fiind de aproximativ 15 – 20 de locuri per centru și sunt oferite diverse servicii sociale, precum: găzduire, formarea deprinderilor de viață (autoservire, igienă), dezvoltarea abilităților cognitive, de comunicare și comportament, suport în studierea și asimilarea programelor școlare, consiliere și reabilitarea psihosocială, orientarea profesională și altele.
Scopul autorităților publice locale este de-a îmbunătăți condițiile de trai a copiilor rămași fără ocrotire părintească din centrele de plasament și prestarea serviciilor sociale calitative în vederea dezvoltării armonioase a copiilor.
DISTRIBUIE