×

Fesivalul DescOPERĂ – unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est

În perioada 16 – 19 iunie a avut loc festivalului DescOPERĂ în decorul pitoresc al Orheiului Vechi, unde spectatorii au descoperit frumusețea muzicii clasice într-un spațiu natural și au savurat din programul deosebit și divers al festivalului și artiștilor cu renume.

În cadrul Memorandului de Înțelegere dintre Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Molodva, copiilor din evidența Serviciilor sociale a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului le-au fost oferite 40 de bilete la eveniment.

40 de copii din Serviciul Locuința Social Asistată, Serviciul Asistență Parentală Profesionistă și Complexul de servicii sociale pentru copii în situație de stradă au avut oportunitatea de a vizita rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi” – siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor, călătorind în atmosfera secolelor trecute ai strămoșilor noștri și delectând din bucatele naționale ale gazdelor din zonă.


 

În programul festivalului s-au inclus opere precum „PAIAȚE” de Ruggero Leoncavallo, „Istorii de dragoste” cu invitat special domnul Eugen Negruța, „CAVALLERIA RUSTICANA” de Pietro Mascagni, alături de Corul și orchestra Teatrului Național Academic de Operă și Balet din Odesa și altele.

La festival au participat artiști emiriți din Republica Moldova, România și Ucraina.

Pe lângă programul artisitc al festivalului, UNICEF Moldova și Telefonul copilului 116 111, au organizat un șir de activități interesante pentru beneficiarii Direcției generale, pregătindule și daruri.

Deasemenea sincere mulțumiri și fabricii de înghețată „Drancor” SRL pentru înghețatele oferite copiilor.

DISTRIBUIE