×

Festivalul „Chișinăul Sportiv 2023”, organizat de către Primăria municipiului Chişinău, în cadrul complexului sportiv ,,LA IZVOR”

La 17 iunie, 23 de copii din cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri „Speranța” şi  „Evrica”, au fost invitați să participe la evenimentul sportiv dedicat Zilei Internaționale a Copilului și Familiei cu genericul: ,,CĂLĂTORIE ÎN LUMEA SPORTULUI”, care a avut loc în incinta complexului sportiv ,,LA IZVOR”,  sect. Buiucani, Chişinău.

La acțiunea „Chișinăul Sportiv” 2023 vor participa: reprezentanți ai federațiilor sportive din municipiul Chișinău, cluburile sportive, sportivi de performanță, echipele școlilor sportive din capitală etc.
❗️Activitatea a fost organizată  cu scopul  promovării unui modului sănătos de viață și a sportului în rândul populației urbei.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.
Prin acest proiect, municipalitatea își propune promovarea în masă a diferitor genuri de sport, descoperirea de noi talente în domeniul sportului și îndemnul către orășeni să petreacă timpul liber activ, cu beneficii pentru sănătate și împreună cu persoane cu interese comune.
Programul festivalului cuprinde masterclass-uri prezentate de sportivi din 18 școli și 77 de federații sportive.
Deasemenea copii au avut posibilitatea de a se implica în acțiuni sportive, să interacționeze cu campioni de valoare și să achiziționeze produse autohtone de la târgul producătorilor locali.
Spre finele festivalului au fost menționați cu diplome speciale (pe suport de lemn) conducătorii școlilor sportive și directorii federațiilor, asociațiilor și cluburilor sportive: 18 școli și 78 de entități sportive (federații, cluburi și asociații).
Seara s-a finisat cu un recital muzical prezentat de: ETHNO REPUBLIC și Cornelia Ștefăneț, Brio Sonores, Cătalin Josan și Show-balet Flash.
DISTRIBUIE