×

Festivalul de Creație Incluzivă ”Moldova Mea – Leagăn de Flori!” a ajuns la a IV-a ediție! Evenimentul va avea loc sâmbătă 2 septembrie

Eveniment emoționant în Capitală! Primăria municipiului Chișinău organizează sâmbătă, 2 septembrie, Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova Mea – Leagăn de Flori!”, care a ajuns la a IV-a ediție. Festivalul va avea loc în Satul Moldovenesc ”Buciumul”.

 

Scopul evenimentului este crearea unui spațiu creativ incluziv, promovarea și punerea în valoare a pasiunii persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimularea performanțelor artistice individuale și de grup, valorificarea potențialului artistic, cultivarea sensibilității, originalității, imaginației și creativității.

Obiectivele Festivalului constă în consolidarea, publicului în rezolvarea problemelor de adaptare socială și culturală a copiilor și tinerilor cu dizabilități; identificarea copiilor și tinerilor talentați cu dizabilități și acordarea unei asistențe eficiente pentru dezvoltarea potențialului lor creativ;  implicarea unui grup larg de persoane cu dizabilitàti în participarea activă la viața culturala a societații; extinderea contactelor creative între persoanele cu dizabilități și promovarea respectului pentru diversitate;  îmbunătățirea și implementarea unui proces eficient și atractiv de odihnă și agrement pentru persoanele de diferite categorii de vârstă și cu diferite tipuri de necesități speciale.

Evenimentul este destinat persoanelor cu dizabilități, copii și adulți, cu vârsta cuprinsă între 07 – 45 ani; copii cu dizabilitati plasați în instituțiile de îngrijire alternativă din subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului; elevi cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de învățământ primar și secundar general din municipiul Chișinău; membri ai familiilor care au în îngrijire persoane cu dizabilități, reprezentanți legali; actori implicați în activități directe, cadre didactice, asistenți sociali, reprezentanți ai mediului academic, ai instituțiilor pentru drepturile omului, autorități și alte entități.

Copiii vor avea parte de un atelier de creație și Master class ”Moldova mea – copilărie din flori (confecționarea coronițelor din flori);  atelier de creație și Master class ”Cadoul verii pentru fiecare!” (jucării confecționate în volum ”broscuță”); Master class Colorăm Vara (colorarea figurinelor din ipsos pictate cu goaș); Atelier de creație și Master class ”Vara este timpul copilăriei” (confecționarea figurinelor origami); atelier de creație și Master class ”Fantezii florale!” (confecționarea din hârtie în tehnică 3D – flori și buchete), dar și de o expoziție grafică și pictură cu lucrările realizate de participanții la festival și inițierea Master Classuri-lor, Mind Games și jocuri intelectuale.

Astfel, Primăria municipiului Chișinău vă așteaptă cu drag la eveniment, sâmbătă, 2 septembrie, cu începere de la ora 09:30, ca să ne bucurăm împreună de o sărbătoare de suflet. Participanții vor primi diplome, înghețată și vor avea parte de distracție pe cinste.

DISTRIBUIE