×

Fiecare copil are dreptul la protecție! Proiectele municipalității ce vizează grija față de cei mici, inclusiv a celor refugiați, discutate în cadrul unei ședințe online

Subiecte prioritare privind protecția copilului, grija față de cei mici, dar și consolidarea sistemului de protecție a acestora, inclusiv a serviciilor adresate copiilor din municipiul Chișinău au fost discutate în cadrul unei ședințe online a specialiștilor subgrupului de lucru pentru protecția copilului.

Au luat parte specialiști din cadrul UNICEF Moldova, organizație cu sprijinul căreia Primăria Capitalei a demarat un șir de proiecte frumoase pentru copii, dar și în sprijinul mamelor, și Tatiana Oboroc, șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Discuțiile au fost axate în special pe cele șapte proiecte mari demarate de municipalitate, prin intermediul DGPDC și cu suportul UNICEF Moldova în cadrul Memorandumului de Înțelegere existent, ce vizează acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiu, precum și familiilor refugiate cu copii. Unele dintre ele sunt o premieră și pentru țară – Centrul maternal care va fi un serviciu NON-STOP și absolut GRATUIT, dar și Centrul de zi pentru copiii de la 4 luni la 3 ani.

Tatiana Oboroc a prezentat cele șapte servicii sociale dezvoltate cu suportul UNICEF în municipiul Chișinău:

  1. Serviciul de Asistență parentală profesionistă, inclusiv pentru copii refugiați
  2. Dezvoltarea Serviciului Casă de copii de tip familial, inclusiv pentru cei refugiați
  3. Dezvoltarea Serviciului social Locuința socială asistată, inclusiv pentru adolescenții refugiați
  4. Dezvoltarea Serviciului social de zi pentru copiii de la 4 luni la 3 ani
  5. Dezvoltarea Serviciului Centru maternal pentru 7 cupluri mamă-copil, 20 de beneficiari, inclusiv pentru copiii refugiați
  6. Dezvoltarea serviciului social Centrul de zi pentru copii în situații de risc
  7. Dezvoltarea serviciului social pentru copii aflați în situație de stradă, inclusiv copiii refugiați

Șefa DGPDC a apreciat aportul UNICEF Moldova și conlucrarea pentru modernizarea și îmbunătățirea calitățiile serviciilor de protecție destinate copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău în realizarea drepturilor acestora.

Proiectele frumoase vor continua.

 

 

 

DISTRIBUIE