×

FORUMUL SĂNĂTĂŢII FAMILIEI

   La 26 decembrie curent a avut loc Forumul Sănătăţii Familiei organizat de Special Olympics Moldova cu partenerii săi, în Complexul Vatra din Vadul lui Vodă. Scopul acestui eveniment a fost consolidarea unei comunităţi care ţinteşte incluziunea socială prin sport, cultură şi educaţie a persoanelor cu necesitaţi speciale. La eveniment au participat 65 de persoane (părinţi, copii și adulţi cu Sindromul Down) beneficiarii A.O.SUNSHINE. Activitatea s-a desfășurat în două etape: partea teoretică și partea practică. Toți participanții au avut parte de o pauză de cafea și de un prânz de sărbătoare. La finalul evenimentului fiecare familie a primit cadouri, câte o minge, o coardă și dulciuri, și câte un certificat de participare.
Apreciem enorm mărinimia Federaţiei Moldovenești de Fotbal care susţine Incluziunea socială prin sport.
La eveniment a participat și Șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, domnul Sergiu OCERETNÎI, care a vorbit despre cât de important este de a conștientiza opinia publică privind existența persoanelor cu sindrom Down și de-a favoriza integrarea acestora în societate în mod activ și real. Integrarea activă nu presupune să ne amintim ocazional de aceste persoane, ci înseamnă să nu uităm niciodată că ansamblul societății este constituit din diversitatea și unicitatea populației în care conviețuiesc.
Grație acestui Forum, părinţii persoanelor cu Sindromul Down au devenit mai încrezuţi în puterile propriilor copii!
Ținem să menționăm că evenimentul dat a fost posibil, datorită colaborării dintre UNICEF cu Special Olympics, în parteneriat cu FMF.
DISTRIBUIE