×

Forumului Social Urban, 4-6 mai 2023, organizat de Primăria Municipiului Chișinău

Pe parcursul perioadei de 4 – 6 mai, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, a Consiliului municipal Chișinău, participă la Forumul Social Urban în cadrul panelurilor: Oraș creativ, Oraș sigur, Oraș al generațiilor și Oraș care învață.

De asemenea puteți face cunoștință cu Programele de îngrijire și protecție a copilului, precum și serviciile sociale în domeniul protecției drepturilor copilului, existente în cadrul municipiului Chișinău în cadrul salei Loft (et. 2), strada Mitropolit Varlaam 77, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel.

Scopul evenimentului este preluarea celor mai bune practici europene, de a consolida experiențele și eforturile pentru dezvoltarea capitalei și sporirea beneficiilor pentru comunitatea locală, în conformitate cu scopul principal al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, de a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Primele 2 zile ale evenimentului sunt organizate în 13 paneluri tematice. În cea de-a 3-a zi a Forumului, participanții vor efectua vizite de documentare în cadrul instituțiilor din oraș care prestează servicii sociale.

La Forumul Social 2023 participă peste 60 de speakeri din 30 de orașe ale lumii, care vin să-și împărtășească ideile și bunele practici.

În sală sunt prezenți cei mai buni experți locali în domeniul social, în sănătate, protecția copilului și educație, iar alături se află și specialiștii din municipiu care gestionează domeniile enunțate la modul practic și fac ca lucrurile să se schimbe spre bine.


Forumul Social Urban Chișinău – 2023 pune în discuție 7 teme ce se referă la transformarea orașului în:

  • Cartografierea serviciilor sociale din municipiul Chișinău;
  • Oraș al coeziunii și bunăstării;
  • Oraș al oportunităților;
  • Oraș creativ;
  • Oraș al generațiilor;
  • Oraș sigur;
  • Oraș sănătos;
  • Oraș incluziv;
  • Oraș care învață;
  • Oraș eficient energetic.

Forumul a fost deschis de Primarul General, Ion Ceban, care a reiterat importanța evenimentului, pentru a crește calitatea serviciilor sociale și educaționale implementate în Chișinău, astfel ca minorii ajunși în stradă să beneficieze de ajutor, oamenii aflați în situații de dificultate să aibă susținere din partea statului, persoanele în etate să beneficieze de o viață activă și în siguranță, iar fiecare membru al comunității să aibă acces la servicii sociale de calitate și de un trai decent la el acasă.


Evenimentul presupune o platformă ce oferă un spațiu deschis și democratic pentru discuții la care vor participa organizații internaționale, autorități publice și experți locali și internaționali, organizații non-guvernamentale, asociații profesionale, experți locali și internaționali, companii care prestează servicii de importanță socială, investitori și parteneri de dezvoltare, dar și orice locuitor al Chișinăului care este implicat social și căruia îi pasă de viitorul orașului nostru.

Mai multe informații privind desfășurarea evenimentului puteți găsi la linkurile de mai jos:

https://www.forumsocialurban.md/

https://www.chisinau.md/ro/deschiderea-oficiala-a-forumului-social-urban-4-6-mai-2023-20292_273820.html

https://fb.watch/kkxkQffCmE/

Vă așteptăm cu drag!

DISTRIBUIE