×

Importanța activităților fizice în viața copiilor

Mișcarea reprezintă mijlocul cel mai eficient de menținere în parametrii fiziologici a vieții unui copil.
Este demonstrat de-a lungul timpului că educația sportivă contribuie total la evoluția minții, a corpului și a spiritului, îmbunătățind si întărind sistemul imunitar, în plus copilul poate atinge obiectivele propuse mult mai repede, fiindcă sportul educă disciplina.
Fie că este vorba de fotbal sau atletism, înot sau ciclism, mișcarea le oferă celor mici șansa de a crește echilibrați. Activitățile în echipă îi stimulează să devină mai sociabili, fiindu-le mai ușor să interacționeze cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă un joc corect. Totodată, sportul reprezintă o metodă excelentă de distracție.
Alte beneficii pe care le are sportul asupra copiilor sunt:
– posibilitatea de dezvoltare a capacității de comunicare, a exprimării sentimentelor copilului față de persoanele din jurul său, copilul învață noi emoții și cum să le controleze;
-copilul învață să fie independent, poate lua singur o decizie, iar fiind pus într-o situație de analiză acesta î-și asumă responsabilități;
-acumularea noilor cunoștințe ce dezvoltă curiozitatea și modul în care acesta percepe lumea;
Datorită sportului copilul va fi mult mai motivat, iar pentru a obține rezultate bune este nevoie de dedicarea timpului și oferirea unor oportunități de dezvoltare.
În context, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului vă aduce la cunoștință despre centrele comunitare cu profil sportiv gratuite pentru copiii din comunitate care doresc să ducă un mod de viață activ și sănătos:
Centru Comunitar pentru Copii și Tineri ,,Cosmos”, str. Braniști, 5/4
079446139, octaviannirca489@gmail.com;
Centrul Comunitar pentru Copii si Tineri „Spartanii”, str. Miron Costin, 19/4
060277789, spartanii@list.ru;
Centru Comunitar pentru Copii și Tineri „Atlet”, str. Matei Basarab, 5/5
069074378, siloamatlet@gmail.com;
Centru Comunitar pentru Copii și Tineri „Florile dalbe”, str. Dokuceaev, 4
078628193, 079649393.
DISTRIBUIE