×

Împreună au reușit! Copiii aflați în situații de risc și-au unit eforturile și au construit ”un pod”

Un atelier de autocunoaștere și dezvoltare personală a fost organizat pentru beneficiarii serviciului social Casa Comunitară pentru copii în situație de risc, micuți care sunt puțin mai speciali.

Ghidați de pedagogi și împreună cu psihologul care îi veghează în permanență, picii au fost implicați în activități individuale, dar și de grup, fiind stimulați să-și dezvolte gândirea, logica, fexibilitatea, comunicarea, creativitatea, dar și să își consolideze încrederea în sine și forțele proprii.

O altă parte importantă a activității s-a referit la capacitatea de a realiza ceva util pentru ceilalți. Astfel, împreună au construit un pod din hârtie. Lucrarea bine realizată a oferit coordonatoarei prilejul să-i felicite pe participanți: ”Împreună ați reușit! Cred că puteți fi o echipă unită. Cred în voi!”.

Activitățile prin creativitate în grup sunt un instrument util pentru dezvoltarea capacității de comunicare și pentru schimbarea modului lor de a vedea lucrurile. Copiii trebuie încurajați și stimulați să creeze. Toți sunt creativi, în diferite grade, însa pot fi ajutați să își dezvolte această abilitate, cu ajutorul unor jocuri și activități zilnice diverse, precum desenul, muzica, dansul, gătitul, teatrul, etc. Asta îi ajută și la creșterea stimei de sine, precum și la exprimarea emoțiilor și ideilor, le crește capacitatea de adaptare la diverse situații și medii, pentru că permite perceperea lucrurilor din unghiuri diferite și căutarea de soluții, atunci cand apar obstacole. Nu în ultimul rând, asemenea jocuri, contribuie la dezvoltarea capacității de concentrare și a gândirii critice.

DISTRIBUIE