×

În municipiul Chișinău are loc Săptămâna Prevenirii Suicidului

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului informează că anual, la data de 10 septembrie, este marcată Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, în scopul creşterii gradului de conştientizare cu privire la suicid şi la prevenirea acestuia.

Astfel, în perioada 6 – 13 septembrie 2021, în municipiul Chișinău, Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului organizează Săptămâna Prevenirii Suicidului.

Asociația Obștească ,,Altruism”, fondatoarea Linei Verde pentru Prevenirea Suicidului, desfășoară activități ce subliniază grija față de persoanele, care ar putea trece prin momente critice în viață, importanța comunicării responsabile despre suicide, informarea societății despre semnele presuicidare și despre existența Serviciului de Susținere Emoțională www.pentruviata.md.

Menționăm că, în anul 2020 în adresa DGPDC au parvenit 33 de sesizări a copiilor care au avut tentative de suicid, în comparație cu anul 2021 – 16 sesizări.

În vederea combaterii acestui fenomen, atât în centrele comunitare pentru copii și tineri, cât și în centrele de plasament sistematic specialiștii organizează ore educative, activități profilactice, seminare, instruiri, flashmob-uri pentru informarea beneficiarilor și prevenirea suicidului.

În Republica Moldova există servicii de sănătate mintală oferite în cadrul instituțiilor de asistență medical-primară, Centre comunitare de sănătate mintală, secții acute psiho-narcologice în spitale generale, instituții medico-sanitare specializate de nivel terțiar și servicii sociale la nivel de comunitate, destinate prevenirii maladiilor mintale, tratamentului şi reabilitării psihosociale a persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

 

 

DISTRIBUIE