×

Instruire în domeniul metodelor terapeutice TBRI – Trust Based Relational Intervention/Intervenția Relațională Bazată pe Relația de Încredere

Astăzi, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Open Gate International Moldova au organizat o instruire destinată angajaților din cadrul subdiviziunilor structurale ale DGPDC. În cadrul instruirii, s-a discutat despre instituțiile de îngrijire rezidențiale pentru copii – un model de reducere a riscurilor de îngrijire și introducerea în practicile TBRI (Intervenția Relațională Bazată pe Încredere), decodificarea limbajului la copii. Pe parcursul instruirii au fost prezentate câteva filmulețe informative: https://www.youtube.com/watch?v=vwx5IvypC5Q https://www.youtube.com/watch?v=FWScSJKjn1A https://www.youtube.com/watch?v=KDhPBkzkxz8 https://www.youtube.com/watch?v=T43zJDgTNPA.

TBRI este o intervenție bazată pe atașament, informată pe traume, care este concepută pentru a satisface nevoile complexe ale copiilor vulnerabili. TBRI folosește principiile de abilitare pentru a răspunde nevoilor fizice, principiile de conectare pentru nevoile de atașament și principiile de corectare pentru dezarmarea comportamentelor bazate pe frică. În timp ce intervenția se bazează pe ani de atașament, procesare senzorială și cercetare în neuroștiințe, bătăile inimii TBRI este conexiunea. La sfârșitul instruirii fiecare participant a avut posibilitatea de a adresa câteva întrebări la tema propusă.

Menționăm, că părțile colaborează în vederea prevenirii injustiției sociale și atenuării problemelor sărăciei și migrației, prin instruirea profesională a persoanelor în scopul îmbunătățirii rezultatelor de învățământ și profesionale, instruire în domeniul metodelor terapeutice TBRI (Trust Based Relational Intervention/Intervenția Relațională Bazată pe Relația de Încredere) pentru asistenții parentali profesioniști, specialiștii din domeniul social, specialiștii centrelor de zi și de tip rezidențial, cât și celor din Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.

DISTRIBUIE