×

Instruirea cu genericul ,,Protecția drepturilor copilului în Republica Moldova – realități și perspective” din cadrul Centrului de Conferințe Summit Events, sala ,,New York”

La data de 15 iunie 2023 a avut loc instruirea cu genericul ,,Protecția drepturilor copilului în Republica Moldova – realități și perspective” care a avut loc în incinta Centrului de Conferințe ,, Summit Events, sala ,,New York” (mun. Chișinău, str. Tighina nr. 49/3), la ora 09.00.  Instruirea are drept scop fortificarea abilităților specialiștilor din cadrul structurilor teritoriale de asistență socială, manageri de servicii sociale care lucrează cu și pentru copii.

Printre subiectele abordate la instruire au fost:

  • Cadrul normativ în domeniul protecției drepturilor copilului – principalele realizări și perspective de dezvoltare.
  • Protecția copiilor refugiați – servicii adresate acestora și provocări în furnizarea acestora.
  • Reforma sistemului de asistență socială ,,Restart”.
  • Problemele cu care se confruntă copiii. Alinieri legislative.
  • Sesiune de discuții/întrebări.

Din partea Direcției Generale pentru Protecția Copilului au participat: doamna Nina Leu, specialist în cadrul Direcției Îngrijire Alternativă și Adopție, doamna Lăcrămioara Cotiujanschi, Manager al Serviciului social Asistență parentală profesionistă, doamna Victoria Caraman, manager al Centrului de reabilitare socială a copiilor ,,Casa Gavroche” și doamna Tatiana Caraman, manager a Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie.

DISTRIBUIE