×

Întrevederea Șefei Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului cu reprezentantul organizației Plan International Moldova

La data de 8 februarie, a avut loc o ședință de întâlnire dintre Șefa Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, doamna Tatiana Oboroc și reprezentantul organizației Plan International Moldova.


În cadrul întâlnire s-au pus în discuție mai multe subiecte, dintre care:

  • prezentarea instituțiilor și organizării acestora
  • misiunea și planul de acțiuni pe anul 2023
  • semnarea unui potențial acord de parteneriat
  • posibilitățile de colaborare și cooperare în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor
  • stabilirea unei relații de colaborare între DGPDC și Plan International Moldova

Plan International a început să opereze în Moldova în martie 2022 pentru a sprijini Guvernul, ONU și partenerii umanitari în răspunsul la sosirea refugiaților din Ucraina.

Peste 500.000 de refugiați au trecut în Moldova din Ucraina de la începutul conflictului și aproximativ 100.000 au rămas.

Au colaborat cu mai multe organizații locale pentru a le spori capacitatea de a menține copiii în siguranță și de a le oferi o educație de calitate. Prin partenerii au implementat programe în toată Moldova, cu accent pe regiunile de Nord și Sud și municipiul Chișinău.

Oferă sprijin celor mai vulnerabili copii refugiați, cu produse alimentare și de igienă, de asemenea, sprijin pentru a avea acces la joacă, educație, sprijin pentru sănătate mintală, servicii juridice și alte servicii de sprijin social și emoțional.

Munca organizației se bazează pe promovarea drepturile copiilor, sănătatea mintală și egalitatea de gen.

DISTRIBUIE