×

Lansarea campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local cu suportul Autorităților Publice Locale din mun. Chișinău

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 06.07.2022, a avut loc lansarea campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local cu suportul Autorităților Publice Locale din mun. Chișinău, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, la care au participat reprezentanții DGPDC.
Activitatea a inițiat cu cuvântul de salut/discurs al:
Angela Cutasevici / Vice-primarului municipiului Chișinău;
Svetlana Nicolaescu / Secretar de Stat, Ministerul Sănătății;
Stela Gheorghița / Coordonatoare programelor de urgență în sănătate publică, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova;
Nicolae Jelamschi / Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP);
Boris Gîlca / Șef Direcția Generală Asistența Medicală și Socială, Consiliul Municipal Chișinău;
După, a urmat prezentarea situației epidemiologice și acoperirii vaccinale în teritoriu, prezentată de medicul epidemiolog, CSP Chișinău, doamna Oxana Constantinova.
De asemenea, un subiect important a fost cel legat de  riscurile de răspândire a bolilor prevenibile prin vaccinare. Importanța și beneficiile vaccinării. Planul de acțiuni, prezentat de către domnul Nicolae Furtună, șeful Direcției prevenirea și controlul bolilor transmisibile, ANSP.
Membrii Consiliului Raional au vorbit despre elaborarea planului de acțiuni privind intensificarea procesului de vaccinare.
La încheierea evenimentului, s-a discutat despre aprobarea deciziei consiliului raional de intensificare a procesului de vaccinare.

 

DISTRIBUIE