×

Lansarea sistemului E-management în Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că începând cu data de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului lansează sistemul informațional E-management.

 

Sistemul va asigura o abordare inovativă cu privire la modul de gestiune și organizare a documentelor, reducând considerabil timpul de acces la documente. Prin intermediul E-management va fi ridicat nivelul de eficiență și eficacitatea a comunicării DGPDC pe interior, cât și în afara acesteia. Gestionarea corectă și eficientă a documentelor este o parte componentă și esențială de administrare prudentă a riscurilor în cadrul oricărei instituții.

 

Cei peste 1000 de angajați ai instituției, care activează atât în aparatul central, dar și în cele 5 direcții de sector, 4 centre de plasament, 2 case comunitare, 5 servicii sociale, 27 de centre comunitare pentru copii și tineri, vor avea acces personalizat la documente indiferent de locație. Această lansare prezintă o adevărată provocare și apropiere de standardele europene.

 

Sistemul prevede supervizare întregului proces al ciclului de viață al documentului; optimizarea fluxului circuitelor de documente în autoritatea tutelară Chișinău; crearea unei bazei de date unice care să conţină toate (sau, cel puţin, majoritatea) informațiile despre documentele organizaţiei; accesul autorizat personalului instituției (în funcţie de rolul pe care îl deţine) la documente, indiferent de locația în care sunt stocate;  reducerea timpului de efectuare a procedurilor de căutare şi recepţionare a informaţiei.

 

Pentru detalii, cu informații suplimentare puteți apela la Tataru Vasili și Kumar Ganga, coordonatori sistem E-management din cadrul DGPDC, Chișinău, strada A.Vlăhuță nr. 3, număr de contact: 022-24-27-02.

 

Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului aduce mulțumiri primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban și consilierului acestuia în problemele IT,  Corneliu Iațco, pentru suportul oferit în crearea sistemului informațional E-management, precum și Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe pentru instruirea oferită angajaților din subordinea DGPDC.

DISTRIBUIE