×

Lectura – o cale spre succesul copiilor! Alegeți ce e mai bine pentru odraslele dv: luați-le un card inteligent la bibliotecă!

Cititul oferă copiilor distracţie şi ocupaţie. Încă din cele mai vechi timpuri, cartea a reprezentat un instrument fundamental în viaţa omului.

 

Este extrem de important să ai reper în viaţă după care să te axezi. Iar cartea, prin varietatea sa, ne ajută să cunoaştem şi să înţelegem mai bine lucrurile din jurul nostru şi totodată să ne descoperim pe noi înşine.

Cititul „poate deveni unul dintre cele mai importante obişnuinţe personale de care copiii vor avea nevoie pentru a avea o carieră de succes şi o viaţă fericită, productivă”.

Un studiu efectuat de către cercetători americani au demonstrat că 15 minute de citit pe zi înseamnă mai mult de un milion de cuvinte pe an, iar lectura zilnică a unui copil dă acestuia un avans de un an în faţa copiilor care nu citesc.

Lectura oferă cititorului frumuseţile neimaginabile ale poveştilor, povestirilor sau a altor texte, unde imaginaţia şi fantezia zboară. Trăind împreună cu eroii şi personajele cărţilor bucurii, dezamăgiri etc.

Aceasta aduce beneficii atât pentru dezvoltarea intelegenţei academice cât şi pentru dezvoltarea intelegenţei emoţionale, creşte empatia şi compasiunea copiilor, arătândule diferite perspective asupra unei situaţii. Cu cât copii vor citi mai mult cu atât li se vor dezvolta abilităţile cognitive, imaginaţia, abilităţile de a rezolva situaţii, de a lua decizii.

De aceea, trebuie să vă ghidați copiii spre alegeri corecte și să îi îndrumați spre dragul de lectură.

În perioada 8-30 septembrie, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, împreună cu Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural și Direcția Generală Educație Tineret și Sport din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, lansează Campania de atragere și fidelizare a utilizatorilor, sub sloganul ”Fii deștept! Ia un card inteligent”.

Cu acest prilej, municipalitatea vă îndeamnă să vizitați cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” pentru a obține un card inteligent, care vă va permite accesul gratuit la o gamă largă de activități și servicii, inclusiv împrumutul de carte.

Nu ezitați să obțineți un card de acces, GRATUIT ce oferă posibilitatea utilizării celor 27 de filiale;

Persoanele minore obțin cardul de acces în baza buletinului de identitate al unuia din părinți sau al unei persoane adulte (bunici, învățători, tutori ș.a.).

Dragi elevi, studenți, stimați chișinăuieni,  sunteți așteptați la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”! Septembrie este luna cadourilor – e luna în care Biblioteca Municipală ,,B.P. Hașdeu” vă oferă un card absolut GRATUIT!

Accesați www.hasdeu.md și vedeți pașii cum puteți obține un card de acces gratuit la Biblioteca Municipală ,,B.P. Hașdeu”

DISTRIBUIE