×

Locuința socială asistată – o oportunitate spre independență

Primăria municipiului Chișinău dezvoltă serviciului social „Locuința socială asistată” în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Tinerii și tinerele din sistemul de protecție din municipiul Chișinău au posibilitatea de a fi găzduiți temporar în condiții de siguranță, în spații bine amenajate care corespund necesităților de bază.

O locuință socială asistată dispune de 3 dormitoare separate, cu 6 paturi, camere de baie și wc. În afară de spații personale, tinerii se folosesc de spații comune, precum: bucătăria, spălătoria, camera de zi.

Locuința socială asistată este dotată cu mobilier și aparate electrocasnice, calculatoare, iar dormitoarele au un aspect plăcut, ca acasă.

De curând, 6 beneficiari băieți ai unei Locuințe Sociale Asistate din capitală au fost vizitați de către autorități. În cadrul întâlnirii au fost distribuite bunuri de primă necesitate, precum: încălțăminte de iarnă/vară, scurte de primăvară, malete, pulovere, costume sportive, blugi, treninguri tricotate, lenjerie de corp, pachete igienice personale și ghiozdane.

Viceprimarul capitalei Angela CUTASEVICI, responsabilă de domeniul social, menționează că Serviciul social „Locuință socială asistată” este amenajat în corespundere cu necesitățile individuale ale beneficiarilor și asigură un mediu apropiat celui familial. În acest context, ne dorim să ajutăm cât mai mulți tineri și suntem deschiși spre colaborare.

 

În Serviciul ”Locuința socială asistată” lucrează câte 4 pedagogi, un asistent social și un psiholog  care asistă beneficiarii în procesul de formare și dezvoltare a deprinderilor de viață și a abilităților sociale, prin consiliere individuală și de grup.

Tatiana OBOROC, șefa DGPDC a menționat că alimentația beneficiarilor este asigurată prin vouchere alimentare, care contribuie la dezvoltarea deprinderilor de viață ale tinerilor.

Flore ROSSI, reprezentantă UNICEF Moldova și-a arătat deschiderea și a subliniat că, locuința  socială dezvoltă autonomia și favorizează implicarea  activă a tinerilor și tinerelor în activitatea cotidiană.

 

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

DISTRIBUIE