×

Mai multă grijă și protecție pentru familii și copii! Primăria Capitalei, DGPDC și ”AVE Copiii” vor semna un memorandum în acest sens

Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, vor stabili un parteneriat de colaborare cu Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ”AVE Copiii”.

 

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a convocat astăzi, 18 iulie, o ședință de lucru, la care a participat șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, dar și directorul AO ”AVE Copiii” Mariana Ianachevici, în cadrul căreia au fost discutate mai multe aspecte ce țin de serviciile sociale în domeniul protecției copilului și perspectiva semnării, în viitorul apropiat, a unui  memorandum de colaborare care ar lărgi cooperarea în domeniu între municipalitate și această asociație.

Astfel, părțile au stabilit să colaboreze pe următoarele dimensiuni: suport în dezvoltarea de noi servicii și îmbunătățirea celor actuale de sprijin și protecție a copilului și familiei, suport în managmentul cazurilor, inclusiv transnaționale, dar și asistența directă pentru cei mai vulnerabili copii și familii.

AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ”AVE Copiii” se numără printre primele organizații neguvernamentale înregistrate în Republica Moldova care promovează drepturile copilului și are o experiență de 30 de ani în serviciul celor mai vulnerabili copii.

”AVE Copiii” promovează protecția socială a familiei și copiilor, în special celor din grupurile vulnerabile, intervine pentru prevenirea intrării în dificultate a copiilor și familiilor în situație de risc, acționează pentru reabilitarea și reintegrarea familială și socială a copiilor abandonați și maltratați, sprijină familiile defavorizate cu copii, contribuie la ocrotirea sănătății, la instruirea și educația acestora.

Părțile speră la o colaborare eficientă în domeniu pentru a ajuta cât mai mulți copii sau familii aflate în dificultate, întrucât toți au dreptul la protecție și grijă.

DISTRIBUIE