×

Masă rotundă în format online despre procedura de adopție: cum o facem accesibilă și prietenoasă părinților și copiilor

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului informează că astăzi, 23.06.2022, a avut loc o masă rotundă, în format online despre procedura de adopție: cum o facem accesibilă și prietenoasă părinților și copiilor.

Ședința a fost deschisă cu un cuvânt de salut al domnului Petru Macovei, director executiv Asociația Presei Independente (API). După s-a discutat despre situația copiilor rămași fără ocrotire părintească și șansele ca ei să fie înfiați și despre ce oferă autoritățile părinților adoptatori și ce recomandă specialiștii. În final domnul Nicolae Frumosu, jurist-avocat ne-a comunicat despre analiza juridică a legislației privind adopția: ce schimbăm și ce lăsăm ca să îmbunătățim procesul de adopției în Republica Moldova.

La acest eveniment au participat: Olga Zaharia, șefa Direcției îngrijire alternativă și adopție și specialiștii principali din cadrul DGPDC, Rodica Guțu, președinta O. O. Adăpost și Alinare, Anastasia Gruzin, consultant principal, Direcția politici de protecție a drepturilor copilului și familiilor cu copii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Marina Croitoru, șefa secției Protecția copiilor și familiei, Direcția generală asistență social și protecției a familiei din Ungheni.

 

DISTRIBUIE