×

Micii bucătari ai Centrului de reabilitare a copiilor cu dizabilități „Casa Speranței” ne încurajează să gătim sănătos

În contextul Zilei Mondiale a Sănătății, beneficiarii Centrului de reabilitare a copiilor cu dizabilități „Casa Speranței”, au gătit diverse rețete culinare pentru a promova alimentația sănătoasă.
Alimentația corectă asigură creșterea și dezvoltarea adecvată a copiilor și îmbunătățește sănătatea și buna funcționare a organismului. În mod special, alimentația sănătoasă îi ajută pe copii să-și îmbunătățească performanțele la învățătură și în sport. În același timp, alimentația necorespunzătoare poate duce la schimbarea greutății corporale, precum și la apariția unor boli cronice.
Cu ocazia Zilei mondiale a sănătăţii, OMS face apel la acţiuni de eliminare a inechităţilor în materie de sănătate, ca parte a unei campanii globale de-a lungul unui an, pentru a aduce oamenii împreună şi de a construi o lume mai corectă şi mai sănătoasă.
Campania evidenţiază principiul constituţional al OMS conform căruia „obţinerea celui mai înalt standard de sănătate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecărei fiinţe umane fără deosebire de rasă, religie, credinţă politică, condiţie economică sau socială”.
DISTRIBUIE